Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

The dinner date

Skapad 2019-05-09 15:25 i Förslövs skola F-9 Båstad
Kunskapskraven -resonera om verk med koppling till upphovsman och samhället -förbereda och framföra en muntlig framställning
Grundskola 9 Svenska

Resonera om ett verk samt muntlig framställning

Resonera om ett verk

E
C
A
Resonemang och slutsatser
Eleven kan föra enkla resonemang om verket med koppling till dess upphovsman. Eleven drar då till viss del underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska sammanhang det har tillkommit i.
Eleven kan föra utvecklade resonemang om verket med koppling till dess upphovsman. Eleven drar då relativt väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska sammanhang det har tillkommit i.
Eleven kan föra välutvecklade och nyanserade resonemang om verket med koppling till dess upphovsman. Eleven drar då väl underbyggda slutsatser om hur verket har påverkats av det historiska sammanhang det har tillkommit i.
Muntlig framställning
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: