Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HT-19 Bild åk:5-Stilleben

Skapad 2019-05-15 20:31 i Valhallaskolan Halmstad
Vi arbetar med stilleben när vi skapar porträtt och målar av frukter.
Grundskola 5 Bild

Bild

  • Bl   kommunicera med bilder för att uttrycka budskap,
  • Bl   skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material,
  • Bl   undersöka och presentera olika ämnesområden med bilder, och
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Stilleben
  • Bl  4-6
  • Bl  4-6
Du kan skapa enkla bilder som berättar och visar vad du varit med om och vad du tycker. Du gör budskapet i din bild tydligt på ett ganska bra sätt.
Du kan skapa utvecklade bilder som berättar och visar vad du varit med om och vad du tycker. Du gör budskapet i din bild tydligt på ett bra sätt.
Du kan skapa välutvecklade bilder som berättar och visar vad du varit med om och vad du tycker. Du gör budskapet i din bild tydligt på ett mycket bra sätt.
Tekniker och verktyg
  • Bl  4-6
  • Bl  4-6
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett ganska bra sätt för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och bra sätt för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Du kan använda olika tekniker, verktyg och material på ett varierat och mycket bra sätt och med många idéer för att skapa olika uttryck i dina bilder.
Stilleben
  • Bl  4-6
Du kan hjälpa till att utveckla idéer inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andra idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla idéer som du får hjälp med att komma på inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andra idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Du kan utveckla egna idéer inom olika områden. Du återanvänder bilder från förr och nu och omarbetar andra idéer och material som finns för att inspirera till skapande.
Redovisa
Du kan redovisa dina bilder och anpassa redovisningen till budskap och situation på ett ganska bra sätt.
Du kan redovisa dina bilder och anpassa redovisningen till budskap och situation på ett bra sätt.
Du kan redovisa dina bilder och anpassa redovisningen till budskap och situation på ett mycket bra sätt.
Resonera
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktioner i bilder från olika tider och kulturer och göra kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktioner i bilder från olika tider och kulturer och göra kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Du kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktioner i bilder från olika tider och kulturer och göra kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: