Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fältundersökning

Skapad 2019-06-04 11:51 i Långsjöskolan Norrtälje
En indelning av de kunskapskrav som handlar om att planera, utföra och dokumentera en fältundersökning i biologi.
Grundskola 7 – 9 Biologi

En indelning av de kunskapskrav som handlar om att planera, utföra och dokumentera en fältundersökning i biologi.Bedöm dig själv utifrån er grupp uppgift och din individuella uppgift.

E
C
A
Genomföra och planera
Din förmåga att utföra en fältundersökning utifrån en given planering och din förmåga att själv formulera frågeställningar och planeringar.
Eleven kan genomföra fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det... går att arbeta systematiskt utifrån.
Eleven kan genomföra fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det efter någon bearbetning går att arbeta systematiskt utifrån.
Eleven kan genomföra fältstudier och andra undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Jämföra och dra slutsatser
Din förmåga att jämföra resultaten med dina frågeställningar och förklara med dina kunskaper om biologi.
Eleven kan jämföra resultaten med frågeställningarna och drar då enkla slutsatser med viss koppling till biologiska modeller och teorier.
Eleven kan jämföra resultaten med frågeställningarna och drar då utvecklade slutsatser med relativt god koppling till biologiska modeller och teorier.
Eleven kan jämföra resultaten med frågeställningarna och drar då välutvecklade slutsatser med god koppling till biologiska modeller och teorier.
Resonera
Din förmåga att resonera kring dina resultat och hur du kunde ha gjort din underökning bättre.
Eleven för enkla resonemang kring resultatens rimlighet och bidrar till att ge förslag på hur undersökningarna kan förbättras.
Eleven för utvecklade resonemang kring resultatens rimlighet och ger förslag på hur undersökningarna kan förbättras.
Eleven för välutvecklade resonemang kring resultatens rimlighet, ger förslag på hur undersökningarna kan förbättras och visar på nya tänkbara frågeställningar att undersöka.
Dokumentera
Din förmåga att dokumentera det din undersökning med Hypotes, utförande, resultat och slutsats.
Dessutom gör eleven enkla dokumentationer av undersökningarna med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter.
Dessutom gör eleven utvecklade dokumentationer av undersökningarna med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter.
Dessutom gör eleven välutvecklade dokumentationer av undersökningarna med tabeller, diagram, bilder och skriftliga rapporter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: