Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Idrott & Hälsa lek/Spel åk 8

Skapad 2019-10-10 08:25 i Örbyhus skola 7-9 Tierp
Bedömningsmatris för området Lek/Spel i åk 8.
Grundskola 8 – 9 Idrott och hälsa
F
E
C
A
Lektionsarbete
Deltar i de olika lekarna och anstränger sig i övningarna.
Är drivande och engagerad i aktiviteten och deltar med stor ansträngning i de olika övningarna.
Arbetar aktivt i de olika spelen och är drivande under lektionerna. Tar ansvar för arbetet under lektionerna och gör alltid sitt bästa.
Kroppskontroll & Teknik
Visar på god rumsuppfattning och klarar de motoriska krav som aktiviteten kräver. Kan till viss del anpassa styrka och fart efter aktiviteten.
Visar kontroll över de egna rörelserna med god koordination och balans. Anpassar styrka och fart efter aktivitet och deltagare. Har god förståelse för spelets idé och struktur.
Kontrollerar sina rörelser med god precision och kontroll. Har god koordinationsförmåga och visar god balans och smidighet. Har överblick över spelet och visar förståelse för spelets upplägg och taktiska aspekter.
Lagsamarbete & Fair Play
Är aktiv i lagsamarbetet och är positiv mot sina medspelare. Är uppmärksam på olika regler och följer dessa i spelet.
Är positiv och drivande i lagspelet och stöttar sina lagkamrater. Följer uppsatta regler och är noga i att själv vara flexibel, kompromissa och skapa ett gott samarbetsklimat i aktiviteten.
Följer uppsatta regler och kan vid behov utveckla dessa. Är flexibel och kan kompromissa i olika situationer med fokus på aktivitetens bästa. Skapar ett klimat där alla vill vara med och delta.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: