Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav år 6 i kemi - grundkemi

Skapad 2019-10-15 10:21 i Observatorielundens skola Stockholm Grundskolor
Kunskapskraven för år 6 i odelad matrisform.
Grundskola 4 – 6 Kemi
F
E
C
A
Förtydligande
Fakta
  • Ke
Eleven har grundläggande kunskaper om materiens uppbyggnad och egenskaper och andra kemiska sammanhang och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av kemins begrepp.
Eleven har goda kunskaper om materiens uppbyggnad och egenskaper och andra kemiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av kemins begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om materiens uppbyggnad och egenskaper och andra kemiska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av kemins begrepp.
Kunna förklara hur en atom är uppbyggd. Skillnader mellan olika ämnen. Kunna förklara hur eld kan brinna.
Ny aspekt
I enkla och till viss del underbyggda resonemang om mat, bränslen, kemikalier och andra produkter kan eleven relatera till några kemiska samband och frågor om hållbar utveckling.
I utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om mat, bränslen, kemikalier och andra produkter kan eleven relatera till några kemiska samband och frågor om hållbar utveckling.
I välutvecklade och väl underbyggda resonemang om mat, bränslen, kemikalier och andra produkter kan eleven relatera till några kemiska samband och frågor om hållbar utveckling.
Kunna förklara hur eld kan uppstå och hur du kan släcka elden. Hur påverkas vi av brand?
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: