Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska åk 3

Skapad 2019-10-17 18:03 i Olovslundsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 3

Du ska kunna presentera dig med genom att ange namn, ålder och var du bor. Du ska även kunna berätta om din familj, dina intressen samt om någonting du tycker om och inte tycker om.

Du ska även kunna göra minst två jämförelser(på svenska)mellan hur det är att leva i Sverige jämfört med att leva i ett land där engelska är ett huvudspråk.

Uppgifter:
Du kommer att få presentera dig muntligt genom att säga vad du heter, hur gammal du är samt var du bor. Du kommer även att få berätta om din familj, dina intressen samt om någonting du tycker om och inte tycker om.
Här får du, om du vill, använda dig av ord- och bildstöd.

Exempel på fraser My name is… I’m __ (years old).
I live in… I have a mother. Her name is… I have a father. His name is… I have a sister. Her name is… I have a brother. His name is… In my spare time I like to… I like… I don’t like…

Du kommer även att få göra minst två jämförelser(på svenska)mellan hur det är att leva i Sverige jämfört med att leva i ett land där engelska är ett huvudspråk.

Otillräckliga kunskaper
Godtagbara kunskaper
Mer än godtagbara kunskaper
Presentation
  • En  1-3
Du kan på ett enkelt och begripligt sätt presentera dig genom att ange namn, ålder och var du bor. Du kan även på ett enkelt och begripligt sätt berätta om din familj, dina intressen samt om någonting du tycker om och inte tycker om.
Du kan på ett enkelt och tydligt sätt presentera dig genom att ange namn, ålder och var du bor. Du kan även på ett enkelt och tydligt sätt berätta om din familj, dina intressen samt om någonting du tycker om och inte tycker om.
Kulturella skillnader
  • En  1-3
Du kan göra minst två jämförelser(på svenska)mellan hur det är att leva i Sverige jämfört med att leva i ett land där engelska är ett huvudspråk.
Du kan göra fler än två jämförelser(på svenska)mellan hur det är att leva i Sverige jämfört med att leva i ett land där engelska är ett huvudspråk.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: