Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Svenska - välja ut och sammanställa information.

Skapad 2019-11-02 14:54 i Fjälkestads skola Kristianstad
Grundskola 4 – 6 Svenska
Ej nått upp till nivå 1.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Välja ut och sammanställa information.
Du kan med stöd av enkla källor söka information, välja ut och till stor del sammanställa denna till en text (utifrån en modell som ex.tankekarta)
Du kan med stöd av olika källor söka information, välja ut och sammanställa denna till en text (utifrån en modell som ex.tankekarta).
Du kan med stöd av olika källor som Internet, faktaböcker, läromedel, söka information, välja ut och sammanställa denna till en text (utifrån en modell som ex.tankekarta eller stödord.)
Du behöver stöd för att se vad som som saknas i den information du samlat.
Du kan i samtal kring den information du samlat se det som saknas.
Du kan själv se vad som saknas i den information du samlat och tillföra detta.
Du för mycket enkla resonemang och har svårt att se hur användbar din information är utifrån syftet med uppgiften och du har svårt att se om din information tillför uppgiften något.
Du för resonemang kring hur användbar din information är utifrån syftet med uppgiften och du kan se om din information tillför uppgiften något.
Du för välutvecklade resonemang (ex. ser samband mellan olika delar av informationen)kring hur användbar din information är utifrån syftet med uppgiften och du kan se om din information tillför din uppgift något.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: