👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mis amigos

Skapad 2019-11-06 09:34 i Blåklintskolan Mjölby
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
når ej målen
når målen
når målen med marginal
når målen med god marginal
Lyssna
 • M2  E 9
 • M2  C 9
 • M2  A 9
Du förstår det mest väsentliga i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi för lyssnande.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
Läsa
 • M2  E 9
 • M2  C 9
 • M2  A 9
Du förstår det mest väsentliga i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi för läsning.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för läsning.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för läsning.
Skriva
 • M2  E 9
 • M2  E 9
 • M2  C 9
 • M2  C 9
 • M2  A 9
 • M2  A 9
Du kan skriva enkla och begripliga texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och till viss del sammanhängande texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och relativt sammanhängande texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.
Tala
Du kan formulera och uttrycka dig enkelt och begripligt i tal där du beskriver hur någon mår och är som person. I samtal/interaktion med andra kan du uttrycka dig enkelt och begripligt med ord, fraser och meningar. Du kan välja och använda någon strategi som löser språkliga problem.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande i tal där du beskriver hur någon mår och är som person. I samtal/interaktion med andra kan du uttrycka dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du kan välja och använda olika strategier som löser språkliga problem.
Du kan formulera dig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande i tal där du beskriver hur någon mår och är som person. I samtal/interaktion med andra kan du uttrycka dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du kan välja och använda olika strategier som löser språkliga problem