Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysikmatris Krafter åk 7

Skapad 2019-11-07 21:03 i Torpskolan Lerum
Fysikmatris åk 7 krafter
Grundskola 7 Fysik
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Begrepp
-beskriva/förklara
Du har grundläggande kunskaper, vilket du visar genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier, såsom krafter, hävstänger och friktion.
Du har goda kunskaper, vilket du visar genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier, såsom krafter, hävstänger och friktion.
Du har mycket goda kunskaper, vilket du visar genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier, såsom krafter, hävstänger och friktion.
Begrepp
-resonemang
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om enkla fysikaliska samband, företeelser i vardagen/samhället som kan kopplas ihop med fysikaliska begrepp (krafter, rörelser och hävarmar).
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om förhållandevis komplexa fysikaliska samband, företeelser i vardagen/samhället som kan kopplas ihop med fysikaliska begrepp (krafter, rörelser och hävarmar).
Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om komplexa fysikaliska samband, företeelser i vardagen/samhället som kan kopplas ihop med fysikaliska begrepp (krafter, rörelser och hävarmar).
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: