Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Energi och magnetism åk 5

Skapad 2019-12-05 11:16 i Dalabergsskolan Uddevalla
Grundskola 5 Fysik
Enkel
Utvecklad
Välutvecklad
Magnetism
Magneters egenskaper och användning i hemmet och samhället.
Du ska på ett enkelt sätt förklara vad en magnet och ett magnetfält är.
Du ska på ett utvecklat sätt förklara vad en magnet och ett magnetfält är.
Du ska på ett välutvecklat sätt förklara vad en magnet och ett magnetfält är.
Magnetism
Magnetens poler
Du ska på ett enkelt sätt förklara magnetens poler och hur dom dras till, eller ifrån, varandra (attrahera och repellera).
Du ska på ett enkelt sätt förklara magnetens poler och hur dom dras till, eller ifrån, varandra (attrahera och repellera).
Du ska på ett välutvecklat sätt förklara magnetens poler och hur dom dras till, eller ifrån, varandra (attrahera och repellera).
Energiformer
Energins oförstörbarhet
Du ska på ett enkelt sätt beskriva de olika typerna av energiformer, och hur vi använder dom. (kemiskenergi, lägesenergi, rörelseenergi, värmeenergi, strålningsenergi och ljudenergi)
Du ska på ett utvecklat sätt beskriva de olika typerna av energiformer och hur vi använder dom (kemiskenergi, lägesenergi, rörelseenergi, värmeenergi, strålningsenergi och ljudenergi)
Du ska på ett välutvecklat sätt beskriva de olika typerna av energiformer och hur vi använder dom (kemiskenergi, lägesenergi, rörelseenergi, värmeenergi, strålningsenergi och ljudenergi)
Energikällor
Olika typer av energikällor och deras påverkan på miljön.
Du kan på ett enkelt sätt beskriva 2 energikällor och deras påverkan på miljön. (för och nackdelar med energikällan)
Du kan på ett utvecklat sätt beskriva 3 energikällor och deras påverkan på miljön. (för och nackdelar med energikällan)
Du kan på ett välutvecklat sätt beskriva minst 4 energikällor och deras påverkan på miljön. (för och nackdelar med energikällan)
Energianvändning
Energianvändningen i samhället.
Du kan på ett enkelt sätt berätta om var, och hur, energikällor används i samhället. (T.ex. hur vi använder solens energi för att få elektricitet i hemmet)
Du kan på ett utvecklat sätt berätta om var, och hur, energikällor används i samhället. (T.ex. hur vi använder solens energi för att få elektricitet i hemmet)
Du kan på ett välutvecklat sätt berätta om var, och hur, energikällor används i samhället. (T.ex. hur vi använder solens energi för att få elektricitet i hemmet)
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: