Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bedömningsmatris Europa

Skapad 2019-12-13 14:42 i Trångsundsskolan Huddinge
Bedömningsmatris till arbetsområdet Europa -geografi.
Grundskola 6 SO (år 1-3) Geografi

Bedömningsmatris till arbetsområdet Europa -geografi.

Når ej ännu målen
Når målen
Överträffar målen
Namngeografi
Eleven har grundläggande kunskaper om Sveriges, Nordens och Europas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har goda kunskaper om Sveriges, Nordens och Europas namngeografi och visar det genom att med relativt god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Resonera om samband
Beskriva, förklara och motivera sambanden mellan natur, naturresurser, kultur, levnadsstandard och näringsliv i de olika regionerna i Europa.
I resonemangen beskriver eleven enkla samband mellan natur-och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad.
I resonemangen beskriver eleven förhållandevis komplexa samband mellan natur-och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad.
Undersöka
Undersöka med hjälp av kartor, tabeller och diagram.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, metoder och tekniker på ett relativt väl fungerande sätt.
Begrepp
Användning av begrepp
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: