👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ljud

Skapad 2020-01-09 10:34 i Roslagsskolan Norrtälje
Grundskola 7 – 9 Fysik
Nivå 1
Lägre ----------->
Nivå 2
--------------->
Nivå 3
----------> Högre
Kunskaper - ljud
Du har grundläggande kunskaper om ljud och kan förklara några av begreppen som vi tagit upp. På testet har du ca 50 % rätt.
Du har goda kunskaper om ljud och kan förklara de flesta begreppen inom dessa som vi har tagit upp. På testet har du 75 % eller mer rätt.
Du har mycket goda kunskaper om ljus och ljud och kan förklara begreppen inom dessa som vi har tagit upp. På testet har du 90 % eller mer rätt
Er presentation om er ljudlab
Du har använt naturvetenskaplig information om ljud på ett i ....... fungerande sätt i din redovisning med viss anpassning till syfte och målgrupp.
huvudsak Du/Ni redogör för försöket och vilket resultat som ni har fått men har ingen direkt förklaring.
relativt väl Du/Ni redogör för försöket och vilket resultat ni har fått både muntligt och visuellt samt har en förklaring som är både muntlig och visuell och som är ganska lätt att förstå
väl fungerande Du/Ni redogör för försöket och vilket resultat ni har fått både muntligt och visuellt samt har en tydlig förklaring som är både muntlig och visuell och som är mycket lätt att förstå. Ni förklarar alla begrepp av betydelse.
Genomförande av laboration
Du kan i undersökningar använda utrustning på ett säkert och .......
i huvudsak fungerande sätt Du genomför laborationen enligt instruktion men behöver ganska mycket stöd.
ändamålsenligt sätt Du genomför laborationen enligt instruktion på ett ganska självständigt sätt utan att det behövs några tillsägelser.
ändamålsenligt och effektivt sätt Du genomför laborationen enligt instruktion på ett självständigt och effektivt sätt och löser de problem som ni stöter på självständigt.