Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Myter och sagor i grupp

Skapad 2020-01-27 09:27 i Stenbergaskolan åk 4-9 Söderhamn
Grundskola 8 Svenska Svenska som andraspråk
F
E
D
C
B
A
Tolkning
Du kan tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor.
Du kan tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap och som kan läsas mellan raderna i olika verk utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor.
Du kan tolka och välutvecklade och väl underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor.
Analys
Du kan föra enkla resonemang om verket med kopplingar till dess upphovsman. Du drar till viss del underbyggda slutsatser om hur verkat har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Du kan föra utvecklade resonemang om verket med kopplingar till dess upphovsman. Du drar till relativt väl underbyggda slutsatser om hur verkat har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Du kan föra välutvecklade och nyanserade resonemang om verket med kopplingar till dess upphovsman. Du drar till väl underbyggda slutsatser om hur verkat har påverkats av det historiska och kulturella sammanhang som det har tillkommit i.
Muntligt
Du kan samtala och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: