Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Nya religiösa rörelser

Skapad 2020-03-11 15:00 i Brunnsåkersskolan Halmstad
Grundskola 8 Religionskunskap
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Likheter/skillnader
Eleven för enkla resonemang om likheter och skillnader mellan några nya religiösa rörelser.
Eleven för utvecklade resonemang om likheter och skillnader mellan några nya religiösa rörelser.
Eleven för välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader mellan några nya religiösa rörelser.
Resonemang
Eleven kan också föra enkla resonemang om hur identiteter kan formas av nya religiösa rörelser på ett sätt som till viss del för resonemanget framåt.
Eleven kan också föra utvecklade resonemang om hur identiteter kan formas av nya religiösa rörelser på ett sätt som för resonemanget framåt.
Eleven kan också föra välutvecklade och nyanserade resonemang om hur identiteter kan formas av nya religiösa rörelser på ett sätt som för resonemanget framåt och fördjupar eller breddar det.
Källor
Eleven kan söka information om nya religiösa rörelser och använder då olika typer av källor på ett i huvudsak fungerande sätt samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka information om nya religiösa rörelser och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Eleven kan söka information om nya religiösa rörelser och använder då olika typer av källor på ett väl fungerande sätt samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: