Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Källkritisk analys

Skapad 2020-03-16 11:57 i Rotskärsskolan 7-9 Älvkarleby
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska

Denna matris kallas för lärandematris. Den visar vad du behöver göra för nå de olika nivåerna i bedömningen. Meningen med en lärandematris är att du som elev ska använda den under tiden du arbetar med ditt tal istället för att bara titta på den efteråt när du fått din bedömning på arbetet. Den är därför skriven i ett "jag-format" och med ett språk som förenklar förståelsen av innehållet.

Att utveckla
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Källor
Resonera om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
  • Sv  E 9
Jag skriver en innehållsförteckning och en källförteckning som i huvudsak är korrekt. I min källkritiska analys beskriver jag varför källorna är trovärdiga och/eller användbara.
Jag skriver en innehållsförteckning och en källförteckning. I min källkritiska analys beskriver jag varför källorna är trovärdiga. Jag beskriver även varför just dessa källor är bra att använda för att ta reda på den information jag vill. Jag använder något källkritiskt argument, t.ex. när källan är ifrån eller källor som styrker varandra.
Jag skriver en innehållsförteckning och en källförteckning. I min källkritiska analys beskriver jag varför källorna är trovärdiga eller inte. Jag beskriver även varför just dessa källor är bra att använda för att ta reda på den information jag vill. Jag använder flera källkritiska argument, t.ex. När är källan ifrån? Styrker flera källor varandra? Vem står bakom den, kan det vara personligt färgat?
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: