Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsförståelse

Skapad 2020-05-07 12:58 i Centralskolan Falköping
Grundskola 7 – 9 Svenska Svenska som andraspråk

*förstå att texter kan innehålla mer information än den som står tydligt uttryckt med ord *förmågan att läsa på, mellan och bortom raderna *känna igen olika sorters texter och olika sorters frågor

Lässtrategier & läsförståelse
Du behöver fortsätta att träna på och utveckla din förmåga att läsa olika sorters texter och att resonera om texternas innehåll, samt att använda strategier för läsförståelse.
Du visar att du kan läsa med flyt genom att välja och använda i huvudsak fungerande lässtrategier. Du visar att du tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk. Du visar grundläggande läsförståelse.
Du visar att du kan läsa med gott flyt genom att välja och använda fungerande lässtrategier. Du visar att du kan tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna. Du visar en god läsförståelse.
Du visar att du kan läsa med mycket gott flyt genom att ändamålsenligt använda effektiva lässtrategier. Du visar att du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda. Du visar en mycket god läsförståelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: