Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kunskapskrav 1700-talets revolutioner

Skapad 2020-05-16 13:03 i Rävlanda skola Härryda
Grundskola 7 – 9 Historia
E
C
A
Tidsperioder
Jag har grundläggande kunskaper om Amerikanska-, Franska-, och industriella revolutionen. Jag vet lite om hur man levde då, vad som hände och känner till någon viktiga person från tiden.
Jag har goda kunskaper om Amerikanska-, Franska-, och industriella revolutionen. Jag har också goda kunskaper om hur man levde då, vad som hände och känner väl till 2-3 viktiga personer från tiden.
Jag har mycket goda kunskaper om Amerikanska-, Franska-, och industriella revolutionen. Jag har också mycket goda kunskaper om hur man levde då, vad som hände och känner väl till fler än 3 viktiga personer från tiden.
Samhällsförändringar, levnadsvillkor & handlingar
Jag kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen. Jag kan också föra enkla resonemang om människors handlingar.
Jag kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen. Jag kan också föra utvecklade resonemang om människors handlingar.
Jag kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen. Jag kan också föra välutvecklade resonemang om människors handlingar.
Villkor och värderingar
Jag kan förklara hur människors villkor och värderingar kan påverkas av den tid de lever i.
Historiska begrepp
När jag berättar om Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen och de personer som var med, kan jag använda historiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
När jag berättar om Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen och de personer som var med, kan jag använda historiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
När jag berättar om Amerikanska-, Franska- och industriella revolutionen och de personer som agerade, kan jag använda historiska begrepp på ett fungerande sätt.
Använda källmaterial
Jag kan använda historiskt källmaterial för att dra enkla och till viss del underbyggda slutsatser om människors levnadsvillkor under tiden för revolutionerna, och för då enkla och till viss del underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
Jag kan använda historiskt källmaterial för att dra utvecklade och relativt väl underbyggda slutsatser om människors levnadsvillkor under tiden för revolutionerna, och för då utvecklade och relativt underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
Jag kan använda historiskt källmaterial för att dra välutvecklade och väl underbyggda slutsatser om människors levnadsvillkor under tiden för revolutionerna, och för då välutvecklade och väl underbyggda resonemang om källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: