Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fördjupning Teknik Ny

Skapad 2020-06-02 18:27 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 7 – 8 Teknik
F
E
C
A
Dokumentera
Du gör en enkel redovisning där man förstår vissa delar av din tanke med arbetet.
Du gör en redovisning där man förstår det mesta av din tanke med arbetet.
Du gör en redovisning där man förstår tydligt din tanke med arbetet.
Tekniska lösningar
Du kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med viss användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur enkelt identifierbara delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Du kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion.
Du kan undersöka olika tekniska lösningar i vardagen och med god användning av ämnesspecifika begrepp beskriva hur ingående delar samverkar för att uppnå ändamålsenlighet och funktion och visar då på andra liknande lösningar.
Konsekvenser
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang kring vad ditt system får för olika konsekvenser för individ, miljö och samhälle.
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang kring vad ditt system får för olika konsekvenser för individ, miljö och samhälle.
Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang kring ditt system får för olika konsekvenser för individ, miljö och samhälle.
Källor & trovärdighet
Du kan söka information och använder då olika källor och för enkla och till viss del underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka information och använder då olika källor och för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om infor- mationens och källornas trovärdighet och relevans.
Du kan söka information och använder då olika källor och för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om informationens och källornas trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: