Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geografi Åk 6

Skapad 2020-06-15 09:54 i Stenkulan Lerum
Grundskola 6 Geografi

På väg att uppnå målen
E
C
A
Natur- och kulturandskap
Eleven har grundläggande kunskaper om Europas natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven har goda kunskaper om Europas natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra utvecklade resonemang .
Eleven har mycket goda kunskaper om Europas natur- och kulturlandskap och visar det genom att föra välutvecklade resonemang.
Landskap, resurser & befolkning
I resonemangen beskriver eleven enkla samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad i Europa.
I resonemangen beskriver eleven ganska utvecklade samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad i Europa.
I resonemangen beskriver eleven utvecklade samband mellan natur- och kulturlandskap, naturresurser och hur befolkningen är fördelad i Europa.
Geografiska begrepp
Eleven känner till och kan använda sig utav geografiska begrepp på ett fungerande sätt.
Eleven känner väl till och kan även använda geografiska begrepp på ett ganska välfungerande sätt.
Eleven känner mycket väl till och kan även använda geografiska begrepp på ett välfungerande sätt.
Namngeografi
Eleven har grundläggande kunskaper Europas namngeografi och visar det genom att med viss säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har goda kunskaper om Europas namngeografi och visar det genom att med ganska god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Eleven har mycket goda kunskaper om Europas namngeografi och visar det genom att med god säkerhet beskriva lägen på och storleksrelationer mellan olika geografiska objekt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: