Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Öka elproduktionen

Skapad 2020-10-12 14:46 i Alirskolan 7-9 Bollnäs
Grundskola 7 – 9 Fysik

Bedömning av den skriftliga uppgiften Öka elproduktionen.

Förmågan att använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle.
Använda naturvetenskaplig information.
Detta behöver du träna mer på.
Eleven använder den naturvetenskapliga informationen från faktabladet som stöd i sin motivering.
Ta ställning.
Detta behöver du träna mer på.
Eleven tar ställning genom att rekommendera en energikälla.
Motivera ett ställningstagande.
Detta behöver du träna mer på.
Eleven motiverar sitt ställningstagande utifrån en av faktabladets aspekter (t.ex. energiframställning) genom att: • uppge en fördel med den valda energikällan och • uppge en nackdel med någon av de andra energikällorna.
Eleven motiverar sitt ställningstagande utifrån två av faktabladets aspekter, (t.ex. energiframställning och miljöpåverkan) genom att: • jämföra två av de tre energikällorna med varandra och • uppge för- och nackdelar med dessa.
Eleven motiverar sitt ställningstagande utifrån två av faktabladets aspekter, (t.ex. energiframställning och miljöpåverkan) genom att: • jämföra de tre energikällorna med varandra och • uppge för- och nackdelar med dessa.
Anpassa ett brev till ett syfte.
Detta behöver du träna mer på.
Eleven har motiverat sitt ställningstagande enligt ovanstående krav och formulerat en enkel text med viss anpassning till syftet.
Eleven har motiverat sitt ställningstagande enligt ovanstående krav och formulerat en utvecklad text med relativt god anpassning till syftet.
Eleven har motiverat sitt ställningstagande enligt ovanstående krav och formulerat en välutvecklad text med god anpassning till syftet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: