Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska läsförståelse

Skapad 2020-10-13 07:55 i Vårbyskolan Huddinge
Läsförståelse
Grundskola 7 – 9 Engelska
F
E
C
A
1
Uppfatta
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå såväl helhet som detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer.
2
Redogöra
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att välgrundat och nyanserat redogöra för, diskutera och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agerar urifrån budskap och instruktioner i innehållet.
3
Strategier för läsförståelse
Eleven kan välja och använda sig av någon strategi för läsning för att underlätta sin förståelse av innehållet i texter.
Eleven kan i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning för att underlätta sin förståelse av innehållet i texter.
Eleven kan i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för läsning för att underlätta sin förståelse av innehåll i texter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: