Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Elektricitet åk 5 Knappekullaskolan

Skapad 2020-10-21 09:50 i Knappekullaskolan Lerum
Grundskola 4 – 5
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Kunskapskrav
Undersökningar, frågeställningar & planeringar
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det efter någon bearbetning går att arbeta systematiskt utifrån.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Kunskapskrav
Dokumentera undersökningar
Dessutom gör eleven enkla dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Dessutom gör eleven utvecklade dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Dessutom gör eleven välutvecklade dokumentationer av sina undersökningar i text och bild.
Vad du ska kunna på varje nivå.
Du kan genomföra en undersökning genom att följa en instruktion och i din labbrapport skriver du hypotes, metod och resultat.
Du kan genomföra en undersökning genom att följa en instruktion och i din labbrapport skriver du hypotes, metod, och resultat. I din labbrapport använder du hela meningar och förklarar noga vad du menar.
Du kan genomföra en undersökning genom att följa en instruktion och i din labbrapport skriver du hypotes, teori, metod, resultat och diskussion. I din labbrapport använder du hela meningar och förklarar noga vad du menar. (Tänk att man ska kunna genomföra undersökningen genom att följa din labbrapport.)
Kunskapskrav
Fysikaliska fenomen och begrepp
Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp.
Eleven har goda kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp.
Eleven har mycket goda kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av fysikens begrepp.
Vad du ska kunna på varje nivå
Du kan förklara enkelt vad elektrisk ström är med hjälp av begreppen atomkärna, protoner och elektroner.
Du kan förklara vad elektrisk ström är med hjälp av begreppen atomkärna, protoner och elektroner. Du kan även förklara statisk elektricitet, samt ge exempel på när det kan uppstå.
Du kan förklara vad elektrisk ström är med hjälp av begreppen atomkärna och elektroner. Du kan även förklara statisk elektricitet, samt ge exempel på när det kan uppstå. Du kan också förklara hur ett batteri fungerar.
Vad du ska kunna på varje nivå:
Du kan rita ett enkelt kopplingsschema med batteri, lampa, strömbrytare och strömkabel. Du kan också visa att det fungerar genom att du också kopplar ihop delarna och får lampan att lysa. Du kan också ta ett kort på ditt kopplingsschema och infoga det i ett dokument.
Du kan rita olika kopplingsscheman, både parallellkoppling och seriekoppling med batteri, lampor, strömbrytare och strömkabel. Du kan också visa att det fungerar genom att du också kopplar ihop delarna och får lamporna att lysa. Du kan också ta ett kort på ditt kopplingsschema och infoga det i ett dokument.
Du kan rita olika kopplingsscheman, både parallellkoppling och seriekoppling med batteri, lampor, strömbrytare och strömkabel. Du kan också visa att det fungerar genom att du också kopplar ihop delarna och får lamporna att lysa. Du kan också ta ett kort på ditt kopplingsschema och infoga det i ett dokument. Du kan ge exempel på när parallellkoppling och seriekoppling används.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: