Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ämnen Runt Omkring Oss

Skapad 2020-11-09 14:23 i Rödabergsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 4 – 6 Kemi
Inte godkänt
Nivå E
Nivå C
Nivå A
Förmågan att använda kunskaper i kemi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, miljö, hälsa och samhälle,
Du har ännu inte visat förmågan att använda informationen för att skapa en text.
Du kan samtala om och diskutera enkla frågor på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera enkla frågor på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera enkla frågor på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Förmågan att använda kemins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara kemiska samband i samhället, naturen och inuti människan.
Du har ännu inte visat att du har grundläggande kunskaper i kemi.
Du har grundläggande kunskaper och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av kemins begrepp. Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om materians uppbyggnad och egenskaper samt kunna relateratill naturliga förlopp
Du har goda kunskaper och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av kemins begrepp. Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om materians uppbyggnad och egenskaper samt kunna relatera till naturliga förlopp.
Du har mycket goda kunskaper och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av kemins begrepp. Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om materians uppbyggnad och egenskaper samt kunna relatera till naturliga förlopp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: