Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Reading and writing, The Breadwinner

Skapad 2020-11-15 16:12 i Folkungaskolan Linköping
Du har läst The Breadwinner och skrivit en reflektion om bokens innehåll.
Grundskola 9 Engelska

Läs även kommentarerna i din text.

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Förstå skrift
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta väsentliga detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer.
Eleven kan förstå såväl helhet som detaljer i lättillgängliga texter i olika genrer.
Skriftlig förmåga
Kommunicerar enkelt, begripligt och relativt sammanhängande. Har grundläggande ordförråd och grammatikkunskaper. Har någon strategi för att lösa språkliga problem. Uppgiften är delvis anpassad till syfte, mottagare och situation.
Kommunicerar relativt tydligt och med visst sammanhang. Har en viss variation i ordförrådet och relativt goda grammatikkunskaper. Språket har visst flyt. Viss anpassning till syfte, mottagare och situation. Har någon strategi för att lösa språkliga problem.
Kommunicerar sammanhängande och tydligt med viss anpassning till mottagare och situation. Använder effektiva strategier vid språkproblem. Har ett relativt varierat ordförråd, goda grammatikkunskaper och uttrycker sig med flyt.
Kommentera och jämföra
Kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Diskuterar utförligt några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används och kan då också göra välutvecklade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Diskuterar utförligt och nyanserat några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används och kan då också göra välutvecklade och nyanserade jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: