Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lagar och regler

Skapad 2020-11-16 10:17 i Centralskolan Kristianstad
Grundskola 4 – 6 Samhällskunskap

Lagar och regler

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Eleven har grundläggande kunskaper om olika samhällsstrukturer.
  • Sh  E 6
Eleven kan beskriva på ett enkelt sätt vad som händer när ett brott begås. Eleven kan beskriva skillnad på regler och lagar. Eleven kan förklara varför att samhälle behöver lagar. Eleven kan förklara vad en grundlag är.
Eleven kan beskriva på utvecklat sätt vad som händer när ett brott begås. Eleven kan beskriva skillnad på regler och lagar och ge ett exempel på dessa. Eleven kan förklara varför att samhälle behöver lagar och ge ett exempel. Eleven kan förklara vad en grundlag är och ge ett exempel.
Eleven kan beskriva på ett väl utvecklat sätt vad som händer när ett brott begås. Eleven kan beskriva skillnad på regler och lagar och ge två exempel på dessa. Eleven kan förklara varför att samhälle behöver lagar och ge två exempel. Eleven kan förklara vad en grundlag är och beskriva dessa.
Använda begrepp
Eleven kan använda begrepp på ett någorlunda riktigt sätt.
Eleven kan använda begrepp på ett riktigt sätt.
Eleven kan använda begrepp på ett riktigt och väl utvecklat sätt.
Eleven kan undersöka elevnära samhällsfrågor ur något perspektiv och beskriver då enkla samband med enkla och till viss del underbyggda resonemang.
Eleven kan förklara förklara vilka konsekvenser det kan få för ett barn, familj och samhället när någon begår ett brott. Eleven kan ge ett exempel på vilka påföljder brott kan få.
Eleven kan förklara förklara vilka konsekvenser det kan få för ett barn, familj och samhället när någon begår ett brott och ge ett exempel på detta. Eleven kan ge ett exempel på vilka påföljder brott kan få.
Eleven kan förklara förklara vilka konsekvenser det kan få för ett barn, familj och samhället när någon begår ett brott och ge två exempel på detta. Eleven kan ge ett exempel på vilka påföljder brott kan få.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: