Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grupparbete Hinduism

Skapad 2020-11-22 12:32 i Folkungaskolan Linköping
Under kommande vecka kommer vi arbeta i grupper. Ni kommer själva få välja vilket ämne ni vill arbeta med men det ska höra ihop med hinduismen. I grupperna kommer ni vara 3-4 personer. Ni väljer själva hur ni vill redovisa exempelvis: google presentation/Keynote, skådespel, göra en plansch etc.
Grundskola 4 – 6 Religionskunskap

Rubrik 1

E
C
A
Kunskaper
Eleven har grundläggande kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna.
Eleven har goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsreg­ler som hör till världsreligionerna
Eleven har mycket goda kunskaper om några heliga platser eller rum, ritualer och levnadsregler som hör till världsreligionerna
Källkritik
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett i huvudsak fungerande sätt samt för enkla resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett relativt väl fungerande sätt samt för utvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Eleven kan söka information om religioner och andra livsåskådningar och använder då olika typer av källor på ett väl fungerande sätt samt för välutvecklade resonemang om informationens och källornas användbarhet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: