Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik magnetism

Skapad 2020-11-24 11:46 i Observatorielundens skola Stockholm Grundskolor
Magnetism
Grundskola 7 – 9 Fysik

Diskutera och ta ställning

E
C
A
Förtydligande
Diskutera
Du kan diskutera energi, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett enkelt sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till.
Du kan diskutera energi, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett utvecklat sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till.
Du kan diskutera energi, teknik, miljö och samhälle. Du skiljer på fakta och åsikter och motiverar dina åsikter på ett välutvecklat sätt. Du beskriver några följder som dina åsikter kan leda till.
Du tar ställning till olika val. Du kan motivera dina val utifrån den fakta du hittat. Du motiverar för och nackdelar och hur olika val skulle påverka dig och miljön. Du beskriver vad det kan leda till i flera led.
Förmåga att diskutera
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om energi, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett ganska bra sätt.
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om energi, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett bra sätt.
Du kan ställa frågor, säga vad du tycker och lyssna på vad andra tycker om energi, teknik, miljö och samhälle så att diskussionerna går framåt på ett mycket bra sätt.
Du bemöter olika argument kring magnetism, du jämför och tittar på orsaker och konsekvenser och din text samt diskussion har en röd tråd och tydligt budskap. Hur påverkas vi av magnetism?
Använda information och göra om den till din
Du kan använda naturvetenskaplig information på ett ganska bra sätt i diskussioner, enkla texter och i andra sätt att redovisa och du anpassar den på ett ganska bra sätt till budskap och mottagare.
Du kan använda naturvetenskaplig information på ett bra sätt i diskussioner, utvecklade texter och i andra sätt att redovisa och du anpassar den på ett bra sätt till budskap och mottagare.
Du kan använda naturvetenskaplig information på ett mycket bra sätt i diskussioner, välutvecklade texter och i andra sätt att redovisa och du anpassar den på ett mycket bra sätt till budskap och mottagare.
Du engagerar läsaren och använder informationen du hittat på ett bra sätt och utvecklar din text så att budskapet blir tydligt.

Beskriva och förklara

E
C
A
Förtydligande
Fysikens begrepp, modeller och teorier
Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett ganska bra sätt.
Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett bra sätt.
Du använder fysikens begrepp, modeller och teorier på ett mycket bra sätt.
Du förklarar olika begrepp och modeller så att det är tydligt vad du skriver om och att du förstår innehållet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: