Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Matematik ht 20

Skapad 2020-12-09 15:17 i Djupedalskolan Härryda
Grundskola 6 Matematik
På väg mot E
E
C
A
Problemlösning
Du kan lösa enkla problem på ett i huvudsak fungerade sätt genom att välja och använda strategier med viss anpassning till problemet.
Du kan lösa enkla problem på ett relativt väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier med förhållandevis god anpassning till problemet.
Du kan lösa enkla problem på ett väl fungerande sätt genom att välja och använda strategier med god anpassning till problemen.
Begrepp
Du visar att du har grundläggande kunskaper om de matematiska begreppen.
Du visar att du har goda kunskaper om de matematiska begreppen.
Du visar att du har mycket goda kunskaper om de matematiska begreppen.
Metod
Du visar att du kan använda metoder med viss anpassning till uppgifterna.
Du visar att du kan använda metoder med förhållandevis god anpassning till uppgifterna.
Du visar att du kan använda metoder med god anpassning till uppgifterna.
Kommunikation
Dina redovisningar går i huvudsak att följa. Du använder ett matematiskt språk som är enkelt och till viss del anpassat till sammanhanget.
Dina redovisningar är tydliga och ändamålsenliga. Du använder ett matematiskt språk som är godtagbart och förhållandevis väl anpassat till sammanhanget.
Dina redovisningar är ändamålsenliga och effektiva. Du använder ett matematiskt språk som är korrekt och väl anpassat till sammanhanget.
Resonemang
Du kan förklara hur du har tänkt och förstå hur andra har tänkt när ni diskuterar matematik. Du motiverar dina förklaringar och ställer frågor så att diskussionerna fortsätter på ett ganska bra sätt.
Du kan förklara hur du har tänkt och förstå hur andra har tänkt när ni diskuterar matematik. Du motiverar dina förklaringar och ställer frågor så att diskussionerna fortsätter på ett bra sätt.
Du kan förklara hur du har tänkt och förstå hur andra har tänkt när ni diskuterar matematik. Du motiverar dina förklaringar och ställer frågor så att diskussionerna fortsätter på ett mycket bra sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: