Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

IDH åk6 - anpassad betygsmatris med förenklat språk

Skapad 2020-12-09 23:40 i Lilla Adolf Fredriks skola Stockholm Grundskolor
Konkretiserad och anpassad betygsmatris med förenklat språk.
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa

Tydliga och förenklade kunskapskrav för Rörelse, Friluftsliv, Hälsa.

E-nivå
C-nivå
A-nivå
Delta och anpassa rörelser
Eleven KAN IBLAND delta i samling, lek, spel och idrott som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer. Eleven KAN IBLAND variera och anpassa sina rörelser och handlingar till aktiviteten och dess regler.
Eleven KAN OFTA delta i samling, lek, spel och idrott som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer. Eleven KAN OFTA variera och anpassa sina rörelser och handlingar till aktiviteten och dess regler.
Eleven KAN delta i samling, lek, spel och idrott som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer. Eleven KAN variera och anpassa sina rörelser och handlingar till aktiviteten och dess regler.
Takt och rytm
Eleven KAN IBLAND anpassa sina rörelser till takt och rytm. Eleven kan använda BEN ELLER ARMAR för att röra sig i takt till musiken.
Eleven KAN OFTA anpassa sina rörelser till takt och rytm. Eleven kan använda BEN OCH ARMAR i samma rörelse för att för att röra sig i takt till musiken.
Eleven KAN anpassa sina rörelser till takt och rytm. Eleven kan ANVÄNDA BEN, ARMAR OCH FÖTTER för att FÖLJSAMT röra sig i takt till musiken.
Simma
Obligatoriskt. Kan / kan ej
Eleven KAN även simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.
Eleven KAN även simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge
Eleven KAN även simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge
Hantera nödsituationer
Kan / kan ej
Dessutom KAN eleven hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.
Dessutom KAN eleven hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.
Dessutom KAN eleven hantera nödsituationer vid vatten med hjälpredskap under olika årstider.
Friluftsliv
Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö och KAN IBLAND anpassa sig till olika förhållanden och till allemansrätten.
Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö och BESKRIVA HUR man gör. Eleven KAN OFTA anpassa sig till olika förhållanden och till allemansrätten.
Eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö och FÖRKLARA HUR OCH VARFÖR. Eleven KAN anpassa sig till olika förhållanden och till allemansrätten.
Orientera sig
Eleven kan orientera i kända miljöer med hjälp av kartor. Eleven GÖR FEL NÅGRA GGR, BEHÖVER STÖD och gör sedan rätt.
Eleven kan orientera i kända miljöer med hjälp av kartor. Eleven GÖR FEL NÅGON GÅNG, LÄR SIG SJÄLV och gör sedan rätt.
Eleven kan orientera i kända miljöer med hjälp av kartor. Eleven GÖR INTE FEL OCH BEHÖVER INTE STÖD.
Beskriva och samtala kring hälsa och rörelse
Eleven KAN ENKELT beskriva egna upplevelser av NÅGRA rörelseaktiviteter och hur de kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven KAN beskriva egna upplevelser av NÅGRA rörelseaktiviteter och hur de kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven KAN BESKRIVA OCH JÄMFÖRA egna upplevelser av DE FLESTA rörelseaktiviteter och hur de kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Förebygga skador
Eleven KAN IBLAND ENKELT beskriva hur man kan visa hänsyn för andra och förebygga skador i samband med en rörelseaktivitet. Eleven KAN IBLAND göra säkra val för att förebygga skador och olyckor. .
Eleven KAN OFTARE beskriva hur man kan visa hänsyn för andra och förebygga skador i samband med rörelseaktiviteter. Eleven KAN OFTA göra säkra val för att förebygga skador och olyckor.
Eleven KAN beskriva hur man kan visa hänsyn för andra och förebygga skador i samband med alla rörelseaktiviteter. Eleven KAN göra säkra val för att förebygga skador och olyckor.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: