Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska

Skapad 2020-12-15 17:13 i Farsta grundskola/Adolf Fredriks musikklasser Stockholm Grundskolor
Matris för bedömning av förmågor i engelska
Grundskola 4 – 6 Engelska
Börjar
Börjar vilja formulera sig och börjar förstå. Eleven behöver mycket stöd från läraren för att genomföra uppgifterna.
Utvecklar
Utvecklar aktivt sin förmåga att formulera sig och att förstå. Behöver visst stöd för att genomföra uppgifter med godtagbart resultat.
Behärskar
Eleven behärskar förmågan att aktivt och självständigt formulera sig och förstå. Eleven kan i det närmaste självständigt genomföra uppgifter med gott resultat.
Utvidgar
Eleven utvidgar förmågan att aktivt och självständigt formulera sig och förstå. Eleven genomför utmanande uppgifter med gott resultat.
Tala
Eleven kan i muntliga framställningar formulera sig med fraser, ord och meningar. i den muntliga interaktionen kan eleven uttrycka sig med ord, fraser och meningar.
Läsa
Eleven kan förstå innehållet i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen. Eleven visar sin förståelse genom att redogöra för och kommentera innehållet samt genom att agera utifrån budskap och instruktioner.
Lyssna
Eleven kan förstå innehållet i tydligt talad, enkel engelska i lugnt tempo om vardagliga och bekanta ämnen. Eleven visar son förståelse genom att redogöra för och kommentera innehållet samt genom att agera utifrån budskap och instruktioner.
Skriva
Eleven kan i skriftliga framställningar formulera sig med fraser, ord och meningar. I den skriftliga interaktionen kan eleven uttrycka sig med ord fraser och meningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: