Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Smartare produkter

Skapad 2021-01-06 14:13 i Bodestorpsskolan Karlshamn
Utifrån nta-temat med samma titel.
Grundskola 6 Teknik

Smartare produkter och Rörelse och konstruktion

E
C
A
Tekniska lösningar
Du kan ge exempel och beskriva enkla tekniska saker som du känner till och några olika delar i dem.
Du kan förklara enkla tekniska saker som du känner till och hur några delar i dem fungerar tillsammans..
Du kan förklara enkla tekniska saker som du känner till och hur några delar i dem fungerar tillsammans. Du kan ge exempel på andra saker som fungerar på liknande sätt.
Konstruera
Du kan bygga och förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du undersöker och testar olika ideér på ett ganska bra sätt. Du gör enkla fysiska eller digitala modeller och visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan bygga och förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du undersöker och testar olika ideér på ett bra sätt. Du gör utvecklade fysiska eller digitala modeller visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan bygga och förbättra väldigt enkla tekniska saker. Du undersöker och testar olika ideér på ett mycket bra sätt. Du gör välutvecklade fysiska eller digitala modeller visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Arbetssätt
Du kan hjälpa till att ge förslag på och välja arbetssätt som gör att ditt teknikarbete går framåt och visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan ge förslag på och välja arbetssätt som efter någon förbättring gör att ditt teknikarbete går framåt visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan ge förslag på och välja arbetssätt som gör att ditt teknikarbete går framåt visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Dokumentera
Du kan visa på ett enkelt sätt med skisser, modeller eller texter hur du ska arbeta. Du visar på ett ganska bra sätt hur du har tänkt visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan visa på ett utvecklat sätt med skisser, modeller eller texter hur du ska arbeta. Du visar på ett bra sätt hur du har tänkt visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Du kan visa på ett välutvecklat sätt med skisser, modeller eller texter hur du ska arbeta. Du visar på ett mycket bra sätt hur du har tänkt visar det i ditt arbete med Rörelse och konstruktion samt Smartare produkter.
Diskutera
I temat Smartare produkter kan du diskutera på ett enkelt sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö (fördelar och nackdelar).
I temat Smartare produkter kan diskutera på ett utvecklat sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö (fördelar och nackdelar).
I temat Smartare produkter kan diskutera på ett välutvecklat sätt hur några tekniska saker i samhället har förändrats från förr till nu och hur de påverkar människor, samhälle och miljö (fördelar och nackdelar).
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: