Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Biologi Hälsa och pubertet

Skapad 2021-02-17 14:35 i Forshällaskolan Uddevalla
Hälsa och pubertet
Grundskola 6 Biologi
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Kunskap
-ta ställning
Du kan samtala om och diskutera olika enkla frågor om hälsa. Du ställer frågor, framför och bemöter åsikter som för till viss del för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera olika enkla frågor om hälsa. Du ställer frågor, framför och bemöter åsikter som för samtalen och diskussionerna framåt.
Du kan samtala om och diskutera olika enkla frågor om hälsa. Du ställer frågor, framför och bemöter åsikter som för för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem.
Kunskap
-förmedla
Du kan använda informationen i diskussioner och för att skapa enkla texter/framställningar med viss anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen i diskussioner och för att skapa enkla texter/framställningar med relativt god anpassning anpassning till sammanhanget.
Du kan använda informationen i diskussioner och för att skapa enkla texter/framställningar med god anpassning till sammanhanget.
Begrepp
-beskriva
Du har grundläggande kunskaper, vilket du visar genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av biologins begrepp.
Du har goda kunskaper, vilket du visar genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av bilogins begrepp, modeller och teorier, tex evolutionsteori.
Du har mycket goda kunskaper, vilket du visar genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa och något gemensamt drag med god användning av biologins begrepp.
Begrepp
-resonemang
Du kan i enkla och till viss del underbyggda resonemang (hälsa, sjukdom, och pubertet) relatera till några samband i människokroppen.
Du kan i utvecklade och i relativt väl underbyggda resonemang (hälsa, sjukdom, och pubertet) relatera till några samband i människokroppen.
Du kan i välutvecklade och i väl underbyggda resonemang (hälsa, sjukdom, och pubertet) relatera till några samband i människokroppen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: