Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Engelska

·

Årskurs:

7

Walkabout chapter 1

Rödsleskolan F-9, Oskarshamn · Senast uppdaterad: 10 september 2017

Kursplan i ämnet

Arbetssätt och undervisning

Eleverna får en planering som visar vad vi jobbar med varje vecka och vilken wordlist de har i läxa varje vecka. Den har de i sin pärm.

Vi följer kapitlet och tränar på att läsa texter, lyssna och återberätta (prata 2 och 2), skriva enkla texter och träna grammatik, vi använder ibland datorer för att träna ord och grammatik.

Ibland leder jag lektionen och vi pratar och läser tillsammans eller jobbar med grammatik tillsammans. Ibland arbetar eleverna individuellt eller i par/ grupp med mig som stöd. Vi tränar på att följa en planering så att eleverna får övning i att ta ansvar över sitt lärande. En gång i veckan har vi extra resurs i form av en engelsklärare som hjälper oss i klassrummet. Ofta kan vi dela klassen i två eller ta en grupp som får extra stöd i ett grupprum.

När eleverna får tid över eller är klara med det som står på planeringen finns det extra material att jobba med, texter, ord, lyssna och prata.

Alla i klassen läser boken "Walkabout" enskilt. Vi jobbar sedan med frågor om boken i grupper.

Visa vad du lärt dig

Eleverna har glosor varje vecka, vi har oftast förhör på dem, muntligt eller skriftligt. Eleverna ska också skriva en mening till varje glosa, så att jag ser att de förstår ordet och kan sätta in det i ett nytt sammanhang. De meningarna rättas av mig och jag delar ut dem igen, de sparas sedan i deras pärmar. Vi går igenom de svårigheter eleverna stöter på vid varje läxa.

Eleverna ska lämna in en skrivuppgift där jag vill att de använder grammatiken vi jobbat med. Vi arbetar med den på lektionerna.

Jag lyssnar på eleverna när de återberättar en text som vi lyssnat på, vi har tillsammans skrivit stödord för att kunna ha dem som hjälp.

Det är viktigt att prata engelska på våra lektioner, då kan jag hela tiden höra deras utveckling. Bra om de räcker upp handen och är aktiva. All kommunikation bör ske på engelska. T ex - kan jag få pennvässaren? - vad har vi i läxa? - vilken sida ska jag slå upp?
När eleverna jobbar tillsammans är det också bra att prata engelska med varandra hela tiden.

Vi avslutar hela kapitlet med ett ord- och grammatiktest. Där testas hur många ord de lärt sig (de ska sättas in i ett nytt sammanhang) och om de tagit till sig grammatiken.

Tidsram

Vi jobbar med det här kapitlet ungefär 6 veckor.

Bedömning

Se aktuell matris.


Läroplanskopplingar

förstå och tolka innehållet i talad engelska och i olika slags texter,

formulera sig och kommunicera i tal och skrift,

använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,

anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang, och

reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.

Matriser i planeringen
Engelska år 7-9 Hörförståelse
Engelska år 7-9, Läsförståelse
Oskarshamns kommun arbetsmatris – Förmågan att tala engelska år 7- 9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback