Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ekologi, rekreation, hållbar utveckling och fältstudier

Skapad 2014-09-03 13:55 i Genarps skola Lunds för- och grundskolor
Eleverna arbetar med de begrepp som tas upp i området Ekologi. De ska få kunskap om några av jordens ekosystem, hur vi använder oss av naturen för rekreation och hur vi ska hushålla med resurser för en hållbar utveckling. Vi kommer också att genomföra fältstudier och dokumentera dessa.
Grundskola 6 Biologi
...

Innehåll

Ekologi

Under denna period kommer vi att arbeta med Ekologi som handlar om hur växter och djur är beroende av varandra och den natur de lever i. Du kommer att få arbeta både teoretiskt och praktiskt ute på Risen.

Syfte

Att få kunskaper om biologiska sammanhang och intresse om naturen. Ni ska få förståelse för de begrepp som finns inom området Ekologi.

Kopplingar till läroplan

  • Bi
    Syfte genomföra systematiska undersökningar i biologi, och
  • Bi
    Syfte använda biologins begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara biologiska samband i människokroppen, naturen och samhället.

Undervisningens innehåll

Kunskapskrav (för år 3/6/9)

Detta kommer vi att bedöma

Bedömningen mäter elevens förmåga att beskriva och förklara omvärlden ur naturvetenskapligt perspektiv. Vidare gäller bedömningen hur eleven kan följa, förstå och delta i natruvetenskapligta samtal och diskussioner. Eleven ska kunna känna till och samtal om de begrepp som används inom området ekologi. Eleven ska kunna de mest grundläggande ekologiska termerna som: producent, konsument, nedbrytare, näringskedja, näringsväv och ekosystem. Eleven ska dessutom genomföra en undersökning av ett ekosystem. Detta kommer att bedömas genom ett skrifligt test och genom att se hur de klarar de praktiska undersökningar som gjorts under området.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: