Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Svenska som andraspråk, Svenska

·

Årskurs:

7

Ondskan

Västerholm, Grundskolor · Senast uppdaterad: 15 augusti 2017

Nu är det dags att fokusera på läsningen. Ondskan är en bok om en stökig kille som blir skickad till internatskola. Den är delvis baserad på författarens egna upplevelser. Boken kom ut 1981 och räknas som en modern klassiker.

Läsning

När vi läser handlar det inte bara om att kunna läsa med flyt och förstå orden man läser. Inte heller att man kan förstå vad som händer i boken. Läsningen ska kunna skapa diskussion och frågor. Frågor som rör både vardagen och livets stora frågor. 

Frågor

Utifrån mina och era egna frågor till texten arbetar vi för att få träna den grundläggande förmågan att förstå det man läser. Det är även ett bra sätt att få igång resonemang om texten.

Läsloggar

Vi skriver läsloggar. Det är ett sätt att tänka till och reflektera kring en bok. Att stanna upp och skriva ner några funderingar, tankar eller frågor är ett sätt att skapa en större medvetenhet och förståelse om texten. Men även att se hur texten kan kopplas till ditt liv.

Demokratiloggar

Att diskutera, tycka till och skapa en åsikt är viktigt. Det är en av demokratins förutsättningar. Ibland är det dock svårt att komma till tals och få utrymmet att tycka till. Men diskussioner behöver inte bara vara muntliga samtal. Genom demokratiloggar får alla utrymme att visa vad de tycker. 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen
Ondskan
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback