Formativ bedömning
Genom samarbete i klassen väljer ni ut fakta som handlar om miljöpåverkan, ekonomi, säkerhet och tillgänglighet för de olika energikällorna för att sedan jämföra dessa (för- och nackdelar) och göra ställningstagande. Under arbetet ger ni varandra feedback utifrån Energimatris.
Summativ bedömning
Inlämning av en debattartikel tex med rubriken: "Därför tycker jag att Sverige skall satsa på... istället för ..." eller "Sluta förstöra våra havsmiljöer med vindkraftsparker". Du får/väljer tex två alternativ! (t ex vindkraft i stället för kärnkraft). Alternativt kan du göra en muntlig diskussion med din lärare där du tar ställning och argumenterar för eller emot en energikälla.
Följande fyra saker ska du titta på: - miljöpåverkan, - ekonomi, - säkerhet, - tillgänglighet.
Förmågan att samtala och diskutera på lektioner, ställa frågor och framföra och bemöta åsikter och argument, söka information och använda informationen i texter eller andra framställningar bedöms med Skolverkets kunskapskrav i Fysik och Teknik för år 7-9.
I undervisningen ska du studera om olika:
I undervisningen ska du också:
Undervisningen kommer innehålla genomgångar, filmer, gruppuppgifter, enskilt arbete
Litteratur-, text-, Internet- Film- och länkhänvisningar (se planering som finns i Teams som är ett Office 365-program).