Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

HT/Årskurs 7 Tema Mönster och modernismen

Skapad 2015-01-10 09:15 i Pysslingen Skolor Rudanskolan Pysslingen
Det vi kommer arbeta med är mönster som estetisk dekoration samt mönster med upprepningar. Det vi också kallar regelbundenhet. Höstens stora tema är modernismen så vi kommer här bekanta oss med några färgstarka konstnärer från 1900 talet som arbetar med mönster i sin konst.
Grundskola 7 Bild
Mönster har fler betydelser!

Innehåll

Avsnitt 1


Matriser

Bl
Årskurs 7 Ämnet bild Tema Mönster och modernismen

Material och verktyg för tvådimensionellt arbete
E
C
A
Collagemosaik
I arbetet kan eleven använda collagemosaik på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda collagemosaik på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda collagemosaik på ett väl fungerande och varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Oljepastell
I arbetet kan eleven använda oljepastell på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda oljepastell på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda oljepastell på ett väl fungerande och varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Akryl
I arbetet kan eleven använda akryl på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda akryl på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda akryl på ett väl fungerande och varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Skapa mönster med akvarell
Eleven kombinerar former och färger och bildkompositioner på ett fungerande fungerande sätt.
Eleven kombinerar former och färger och bildkompositioner på ett i relativt väl fungerande sätt.
Eleven kombinerar former och färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.
Bildanalys
Eleven beskriver bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Eleven beskriver bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett utvecklat sätt med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom Eleven beskriver bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett välutvecklat sätt med god användning av ämnesspecifika begrepp.
Presentation av eget bildskapande
Eleven kan presentera sina bilder med viss anpassning till syfte och sammanhang. Eleven kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och då visar på enkla samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Eleven kan presentera sina bilder med relativt god anpassning till syfte och sammanhang. Eleven kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och då visar på förhållandesvis komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Eleven kan presentera sina bilder med god anpassning till syfte och sammanhang. Eleven kan också ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen och då visar på komplexa samband mellan uttryck, innehåll, funktion och kvalitet i bildarbetet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: