Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redskapsgymnastik

Skapad 2015-01-11 14:28 i Södertälje Friskola AB Grundskolor
Vi har redskapsgymnastik för att det är ett perfekt sätt att träna upp både smidighet, styrka och kroppskontroll. Detta kommer att genomföras i bollhallen med mycket mattövningar, kroppskontroll och hopp.
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Vi kommer att arbeta mycket med olika gymnastiska övningar som syftar till att träna motorik, smidighet och styrka. Det här kan alla lära sig med mycket träning på grunderna, och vad är grunderna då? Jo, det är handstående, kullerbyttor, hjulning, trampethopp, övningar i ringar och räck och mycket mer. Många av de här övningarna ska vi träna mycket på. Om man sedan i samråd med mig känner att man behärskar de olika grundövningarna kanske man kan få prova på en och annan handvolt.

Innehåll

Syfte (varför gör vi detta)

Du som elev ska ges möjlighet att få prova på många olika slags aktiviteter. En av dessa är redskapsgymnastik. Detta är en viktig del av undervisningen för att det ger en allsidig träning och genom att träna på olika gymnastiska övningar tränar man också hela kroppens rörelseförmåga och med en god rörelseförmåga blir också andra fysiska aktiviteter mycket roligare.

Kopplingar till läroplan

  • Idh
    Syfte röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,

Vad ska vi träna på och hur ska vi lära oss detta?

Vi ska träna på motoriska grundformer och sammansatta motoriska grundformer i kombination med olika gymnastikredskap genom att:

Göra kullerbyttor bakåt och framåt.

Stå på händer mot vägg och utan vägg.

Hjula och göra rondat.

mattövningar med olika rörelser med flyt.

Hoppa trampet och satsbräda.

 

 

Kopplingar till läroplan

  • Idh  4-6
    Rörelse Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  • Idh  E 6
    Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten.

Vad kommer att bedömas

Jag kommer att bedöma din förmåga att anpassa ditt rörelsemönster till olika slags gymnastiska övningar och aktiviteter.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: