Undervisningen i matematik ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om matematik och matematikens användning i vardagen och inom olika ämnesområden. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar intresse för matematik och tilltro till sin förmåga att använda matematik i olika sammanhang.
Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att utveckla förtrogenhet med grundläggande matematiska begrepp och metoder och deras användbarhet.
Eleverna ska även ges förutsättningar att utveckla kunskaper för att kunna tolka vardagliga och matematiska situationer samt beskriva och formulera dessa med hjälp av matematikens uttrycksformer.
Du skall kunna mäta och jämföra längder.
Du ska förstå skillnaden mellan en spetsig, en trubbig och en rät vinkel.
Du ska känna igen och kunna beskriva vanliga geometriska figurer.
Du ska kunna beräkna omkretsen av månghörningar.
Du ska kunna beräkna arean av kvadrater och rektanglar.
Vi har gemensamma genomgångar där vi tränar på olika strategier och att berätta hur vi löser olika problem och matteuppgifter.
Vi hjälper varandra att utveckla strategier vid problemlösning.
Du kommer att arbeta enskilt och ibland med kamrat i olika matteuppgifter.
Vi kommer att arbeta med praktisk matematik.
Du kommer att arbeta med matematikboken Alfa.
Du kommer att ha matteläxa som du lämnar in.
Jag lyssnar på hur du deltar muntligt vid mattediskussioner i grupp och vid genomgångar samt om du visar intresse för att utveckla din matematiska förmåga genom att lyssna, ställa frågor till andra och komma med förslag på lösningar.
Jag tittar i ditt räknehäfte och läxhäfte för att se hur väl du förstår det vi arbetar med samt hur du löser uppgifter och redovisar dina tankar.
Du kommer att få göra en diagnos i slutet av arbetsområdet där du får visa att du uppnått kapitlets mål.
.
Vi kommer att arbeta med kapitel 5 under ca. 7 veckor.