Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsa deckare vt-17 åk 6

Skapad 2015-05-02 19:41 i Kullaviksskolan 4-6 Kungsbacka Förskola & Grundskola
Grundskola 4 Svenska

Innehåll

Visa lärande:
Du ska visa din läsförståelse genom att svara på frågor om texters innehåll samt diskutera olika texters budskap.

Mål och bedömning:
Vi kommer att bedöma din förmåga att:
■  läsa skönlitteratur och fakta texter för barn och ungdomar med flyt.
■  visa läsförståelse när du läser olika texter.
■  förstå och diskutera olika slags texters budskap.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften,
  Sv
 • urskilja språkliga strukturer och följa språkliga normer, och
  Sv
 • Centralt innehåll
 • Lässtrategier för att förstå och tolka texter från olika medier samt för att urskilja texters budskap, både de uttalade och sådant som står mellan raderna.
  Sv  4-6
 • Berättande texters budskap, språkliga drag och typiska uppbyggnad med parallellhandling och tillbakablickar, miljö- och personbeskrivningar samt dialoger.
  Sv  4-6

Matriser

Sv
Läsa

>
>
>
Läsa
Du kan med flyt läsa skönlitteratur och fakta texter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar ganska bra.
Du kan med bra flyt läsa skönlitteratur och fakta texter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar bra..
Du kan med mycket bra flyt läsa skönlitteratur och fakta texter för barn och ungdomar. Du använder metoder som fungerar mycket bra.
Läsförståelse
Du har ganska bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör enkla sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett ganska bra sätt.
Du har bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör utvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett bra sätt
Du har mycket bra läsförståelse när du läser olika texter. Du gör välutvecklade sammanfattningar av innehållet i tidsordning. Du kommenterar innehållet på ett mycket bra sätt
Tolka/Resonera
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett enkelt sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett enkelt sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett utvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett utvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Du kan förstå och diskutera olika slags texters budskap på ett välutvecklat sätt. Du gör det med hjälp av vad du själv varit med om. Du beskriver på ett välutvecklat sätt vad du tyckte och tänkte när du läste.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: