Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsförståelse

Skapad 2015-05-12 11:53 i Laröds skola Helsingborg
Eleverna har jobbat med översättning av en text och har nu oförberett skriftligt besvarat en del frågor på texten.
Grundskola F Moderna språk - språkval
Förra terminen jobbade eleverna med översättning av en text och de gjorde en sammanfattning av texten både skriftligt och muntligt. Utifrån detta arbete har nu eleverna framför sig att läsa en gemensam text och ha textsamtal i grupp. I detta samtal ska de dels diskutera betydelsen av texten och i texten förekommande grammatik, men framför allt ska de diskutera det ämne som texten behandlar och då, bland annat, framföra sina och andras åsikter.

Innehåll

Avsnitt 1

Matriser

M2
MODERNA SPRÅK åk 8

E
C
A
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: