Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

English texts

Skapad 2015-09-02 18:46 i Junibackens skola Ludvika
Kort och enkel beskrivning av arbetsområdet läsa engelska
Grundskola 6 Engelska
I det här arbetsområdet ska vi läsa olika sorters engelska texter. Det kan vara böcker, pjäser, roliga historier, tidningsartiklar, ja allt möjligt.

Innehåll

Vad vi ska lära oss. Varför just detta?

Ni ska lära er att läsa och förstå det viktigaste i engelska texter av olika slag.

Hur ska vi lära oss detta?

Ni kommer att lära er det genom att vi ibland läser texter tillsammans i klassen, ibland läser ni i par och ibland läser ni tyst för er själva.

Vi kommer  ibland att diskutera texterna tillsammans, ni kan svara på frågor muntligt eller skriftligt eller skriva en kort sammanfattning av texten för att visa att ni har förstått det viktigaste av innehållet.

Ni använder Readtheory på er Chromebook, där anpassas texter och frågor efter era resultat.

Vad som kommer att bedömas:

Det bedöms hur du har tagit till dig innehållet i texten, att du kan svara på några frågor muntligt eller skriftligt, på något sätt visar att du har förstått det du har läst.

Hur du får visa vad du kan:

Du visar att du förstå genom att agera på det sätt som texten säger, eller genom att på något sätt visa att du har tagit till dig texten.

Matriser

En
Bedömningsmatris i engelska 4-6

Kunskapskrav för betyg i årskurs 6

C
A
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven välja och använda sig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant sätt använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt på ett relevant och effektivt sätt använda det valda materialet i sin egen produk-tion och interaktion.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: