Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kulturstunden för år 4

Skapad 2015-09-15 09:17 i Ättekullaskolan Helsingborg
Alla elever planerar ett ämne som de vill berätta om, det kan handla om allt från fotbollsspelare till skådespelare till bilmärke m.m Ni ska sedan redovisa ert ämne inför klassen på ett datum som vi gemensamt bestämmer.
Grundskola 4
Du ska välja ett ämne som du ska fördjupa dig i och skriva en text om, det kan handla om allt från fotbollsspelare till skådespelare till bilmärke m.m. Du ska även ha något från media, bilder, filmklipp eller musikfiler beroende på vad du har valt att skriva om. Sedan ska du redovisa det för dina klasskamrater på ett sätt som du själv väljer.

Innehåll

Avsnitt 1

Kopplingar till läroplan

 • Sv
  Syfte formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
 • Sv  4-6
  Tala, lyssna och samtala Muntliga presentationer och muntligt berättande för olika mottagare, om ämnen hämtade från vardag och skola. Stödord, bilder, digitala medier och verktyg samt andra hjälpmedel för att planera och genomföra en muntlig presentation. Hur gester och kroppsspråk kan påverka en presentation.
 • Sv  E 6
  Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare.
 • Sv  C 6
  Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och relativt god anpassning till syfte och mottagare
 • Sv  A 6
  Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och god anpassning till syfte och mottagare.

Matriser

kulturstunden

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Uppgift
Eleven kommer att göra en muntlig presentation som hen ska förbereda i skolan och hemma.
Sv E 6 Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande inledning, innehåll och avslutning och viss anpassning till syfte och mottagare
Sv C 6 Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och relativt god anpassning till syfte och mottagare
Sv A 6 Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande inledning, innehåll och avslutning och god anpassning till syfte och mottagare.
Ny aspekt
Eleven kan kombinera text och annan estetik
Sv E 6 Genom att kombinera text med olika estetiska uttryck så att de samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: