Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Norden och de nordiska språken

Skapad 2015-10-20 10:02 i Furulundsskolan Halmstad
Grundskola 5 Svenska Geografi

Innehåll

Avsnitt 1

Matriser

Sv Ge
Norden

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Di visar att du kan:
Nordens namngeografi
Du kan namn och läge på de nordiska och baltiska länderna, deras huvudstäder samt några av de stora vattnen runtomkring.
Du kan namn och läge på de nordiska och baltiska länderna, deras huvudstäder samt de flesta stora vattnen runtomkring.
Du kan namn och läge på de nordiska och baltiska länderna , deras huvudstäder samt alla stora vattnen runtomkring.
Du visar att du kan:
De nordiska språken
Du känner igen de nordiska språken samt kan para ihop ord och fraser med ett språk.
Du känner igen de nordiska språken samt kan ge exempel på ord och fraser från dem. Du visar att du kan förstå en enkel text från ett annat nordiskt land.
Du visar att du kan:
Göra jämförelser mellan olika länder.
Du känner till lite om de olika nordiska länderna när det gäller befolkning,natur och naturresurser. Du skriver en enkel jämförande text och använder dig av minst ett jämförande sambandsord.
Du känner till lite om de olika nordiska länderna när det gäller befolkning,natur och naturresurser. Kan göra en jämförelse mellan två länder-likheter skillnader. Du använder dig av några jämförande sambandsord.
Du känner till lite om de olika nordiska länderna när det gäller befolkning,natur och naturresurser. Du använder dig av flera olika jämförande sambandsord i din jämförande faktatext.
Du visar att du kan:
använda dig av geografiska begrepp
I din jämförande text använder du dig av några geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt. Du namnger de olika geografiska platserna så att läsaren förstår din jämförelse.
I din jämförande text använder du dig av flera geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt. Du namnger de olika geografiska platserna så att läsaren förstår din jämförelse.
I din jämförande text använder du dig av många geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt. Du namnger de olika geografiska platserna så att läsaren förstår din jämförelse.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: