Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jultraditioner

Skapad 2015-11-20 11:38 i Skogsbackens förskola Nykvarn
Våra jultraditioner
Förskola
I Förskolans uppdrag ingår att såväl utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande som att överföra ett kulturarv- värden, traditioner och historia, språk och kunskaper-från en generation till nästa.

Innehåll

Så här firar vi

Självklart dekorera vi traditionsenligt på avdelningen både med tomtar, adventsstjärnor och annat juligt. Givetvis ska även vårat akvarium få en dos jul. Vi kommer även under hela december att skapa och pyssla  juldekorationer tillsammans. På samlingarna kommer vi att sjunga julsånger och prata allmänt om julen. Detta kommer vi att göra även på de stora fredagssamlingarna då hela husets barn samlas för att sjunga tillsammans. 

Varje dag kommer vi räkna ner inför jul tillsammans med vår egna snögubbe med sin morotsnäsa.

Nytt för i år att vi kommer introducera våran lilla tomtenisse som kommer att komma varje helg och göra bus på avdelningen. Vilka bus som tomtenissan hittat på får barnen se när de kommer på måndagen efter.

Vi kommer att fira Lucia genom att alla barn som vill får delta i ett luciatåg och sjunga inför föräldrar och andra nära familjemedlemmar. 

Julfirandet fortsätter med jullunch och andra juligheter.

Efter jul så dansar vi traditionsenligt ut julen.

Kopplingar till läroplan

  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning, och
  • Lpfö98 Rev. 2016
    Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv,

Mål

Det är viktigt att barnen blir medvetna om sin omvärld. Vad är traditioner? 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: