Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

English speaking countries - arbetsområde i engelska

Skapad 2015-12-09 13:24 i Pysslingen Skolor Vendelsö Hage Pysslingen
Arbetsområde i engelska för årskurs 3
Grundskola 3 Engelska

I detta arbetsområdet kommer du få möjlighet att lära dig vilka länder i världen där engelska är det största/vanligaste språket. Du kommer också få möjlighet att lära dig var länderna ligger, några fakta om länderna och något om hur det kan vara att bo där.

Innehåll

Tid

Vi kommer arbeta med området under veckorna 2 - 8.

Syfte

Syftet med detta arbetsområde är att du ska få möjlighet att utveckla dina förmågor att reflektera över likheter och olikheter i ditt samhälle och liv jämfört med hur det kan vara i länder där engelska talas av nästan alla.

Att förstå andras livsvillkor och kulturella företeelser är viktigt när du kommunicerar med människor från andra delar av världen.

Kopplingar till läroplan

 • En
  Syfte reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.
 • En  1-3
  Lyssna och läsa - reception Enkla instruktioner och beskrivningar.

Centralt innehåll

Du kommer få arbeta med att ta reda på fakta om de olika engelsktalande länderna i världen. Du kommer också få arbeta med att ta reda på hur det kan vara att bo och leva i de här länderna.

Du kommer ges möjlighet att utveckla dina kunskaper om dessa länder och du kommer ges möjlighet att utveckla dina förmågor att jämföra och reflektera över andra människors livsvillkor.

Kopplingar till läroplan

 • En  1-3
  Kommunikationens innehåll Vardagsliv och levnadssätt i olika sammanhang och områden där engelska används.

Arbetssätt

Du kommer att få arbeta på många olika sätt för att träna på dina kunskaper och förmågor. Bland annat kommer du att få:

Lyssna: Du kommer få lyssna på engelska från olika delar av världen där engelska talas.

Läsa: Du kommer få läsa både engelska och svenska texter som handlar om engelskspråkiga länder.

Tala: Du kommer få träna på att prata och sjunga på engelska.

Skriva: Du kommer få skriva både på engelska och svenska när du arbetar med att sammanställa material till ett collage om ett av de engelskspråkiga länderna.

När vi arbetat gemensamt med att läsa, lyssna och samtala, kommer du (tillsammans med andra) få tillverka ett collage där du och dina kamrater presenterar ett engelskspråkigt land. Du kommer också få vara med och presentera er information om det landet. 

Bedömning

Under lektionerna kommer din lärare bedöma hur du deltar (lyssnar, läser och talar/samtalar) i aktiviteterna.

Din lärare kommer också att bedöma ditt arbete (tillsammans med andra) med att skapa ett collage om ett engelskspråkigt land och ditt arbete med att presentera er information om landet. 

När vi arbetat färdigt med arbetsområdet, kommer du få en skriftlig kommentar där dina visade kunskaper och förmågor beskrivs samt eventuella förslag på utvecklingsområden.

Kopplingar till läroplan

 • En  E 6
  Eleven kan välja texter och talat språk av enkel karaktär och från olika medier samt med viss relevans använda det valda materialet i sin egen produktion och interaktion.
 • En  E 6
  Eleven kommenterar i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: