Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

SO (år 1-3), Bild, Svenska

·

Årskurs:

1

Trafik

Vessigebroskolan, Falkenberg · Senast uppdaterad: 30 augusti 2022

Vi jobbar med vanliga trafikregler och vilka situationer som är farliga i vår närmaste trafikmiljö. Vi tittar på film för att se hur en reflex fungerar och tar reda på hur en cykel ska vara utrustad.

Syfte - förmågor och kunskaper som ska utvecklas

Bedömning - vad och hur

Du visar att du utvecklar dina förmågor genom att du:

Kommunikativ förmåga: deltar i samtal och säger vad du tänker och tycker i olika frågor t ex kunna berätta hur man ska bete sig på ett säkert sätt som fotgängare, cyklist och när man åker  buss. Du ska kunna berätta vad de vanligaste trafikmärkena betyder.

Analysförmåga: kan se var farliga trafikplatser är i vår närmaste omgivning och föreslå lösningar så att både barn och vuxna kan ta sig fram på ett säkert sätt i trafiken

Begreppsförmåga: förstår och använder begrepp som övergångsställe, gångbana, fotgängare, reflex, zebralagen, bilist, trafikmärke

Förmåga att hantera information: kan skriva en gemensam faktatext om t ex hur en cykel ska vara utrustad utifrån film eller lärobokstext. 

 

 

 

Undervisning och arbetsformer

Hur vill ni att vi ska lära oss om trafikregler? Se film? 

Hur ska ni kunna lära er att se var farliga platser är i trafiken? Promenad?

Hur lära in nya ord? Ordkort i par?


Läroplanskopplingar

Trafikregler och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.

Metoder för att söka information, till exempel textläsning, intervjuer och observationer. Samtal om olika källors användbarhet och tillförlitlighet.

Eleven visar grundläggande kunskaper om geografiska och historiska förhållanden, samhällsförhållanden och religiösa traditioner. Eleven beskriver likheter och skillnader samt orsaker och konsekvenser i sammanhang som är relevanta för ämnena. Eleven samtalar om människors livsfrågor och levnadsvillkor samt om miljöfrågor och andra samhällsfrågor ur olika perspektiv.

Eleven använder begrepp, metoder och verktyg från de samhällsorienterande ämnena.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback