Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hygien i köket

Skapad 2016-01-08 11:46 i Apalbyskolan Västerås Stad
Arbete runt hygien i köket. Keynote och praktiskt prov
Grundskola 6 Hem- och konsumentkunskap
Hantering och förvaring av livsmedel, undvika spridning av mikroorganismer från livsmedel, människor, djur, redskap och köksytor.

Innehåll

Uppgiftens innehåll

 

Tänk att ni ska få en 7-åring att förstå hur och varför man måste tänka på hygienen i köket.

Visa tydligt hur man kan skydda sig från matförgiftning i hantering av och förvaring av livsmedel, undvika spridning av mikroorganismer som gör oss sjuka och hur redskap och köksytor ska hanteras.

Använd lite text, mycket bilder, animeringar, övergångar och ljud. själva redovisningen bör vara ca 5 minuter.

Så här visar du dina kunskaper:

Redovisning med Keynote där du tydligt visar hur man undviker att bli sjuk genom mat och redskap. Under redovisningen ska du kunna besvara följdfrågor från elever och lärare utifrån svaren på instuderingsfrågorna.

Praktiskt prov i form av nudelsoppa med kyckling där du ska följa dina råd från Keynoten.

Matriser

Hkk
Hygien i köket

Kunskapskravet ej uppnått
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Aspekt 1
Mat, måltider och hälsa Matlagning
Du kan tillaga en enkel måltid och uppgifter som hör till den med viss anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan du använda metoder, livsmedel och redskap på ett i huvudsak säkert och hygieniskt sätt. Du kan ge ett enkelt omdöme om hur arbetet påverkade resultatet.
Du kan tillaga en enkel måltid och uppgifter som hör till den med relativt god anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan du använda metoder, livsmedel och redskap på ett relativt säkert och hygieniskt sätt Du kan ge utvecklat omdöme om vad som påverkade resultatet
Du kan tillaga en enkel måltid och uppgifter som hör till den med god anpassning till aktivitetens krav. I arbetet kan du använda metoder, livsmedel och redskap på ett väl fungerande säkert och hygieniskt sätt. Du kan ge välutvecklade omdömen om hur arbetet påverkade resultatet.
Mat måltider och hälsa. Keynote
Du kan redovisa med viss anpassning till uppgiftens krav på innehåll. Du kan föra enkla resonemang om vad som kan hända om dina exempel inte följs.
Du kan redovisa med relativt god anpassning till uppgiftens krav. Du kan föra utvecklade resonemang om vad som kan hända om dina exempel inte följs.
Du kan redovisa med god anpassning till aktivitetens krav. Du kan föra välutvecklade resonemang om vad som kan hända om dina exempel inte följs.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: