Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tell your friends

Skapad 2016-01-09 14:23 i Brearedsskolan Halmstad
Under området "Tell your friends" kommer vi arbeta vidare för att eleverna ska förbättra sin förmåga att berätta, förklara och tala engelska tillsammans med sina klasskamrater.
Grundskola 4 – 6 Engelska
Genom olika övningar kommer eleverna under lektionerna träna på att kommunicera och göra sig förstådda på engelska. Det kan handla om att berätta om något man varit med om eller använda fraser och på så vis föra en dialog tillsammans med andra elever. Vi kommer även fortsätta arbeta vidare i text- och work-book och varje onsdag får eleverna en ny hemuppgift.

Innehåll

Avsnitt 1

 Mål/bedömning:

- Jag förstår innehållet i enkel engelska som talas lugnt och tydligt.

- Jag kan göra mig förstådd när jag talar engelska med andra.

- Jag känner till några fraser och tilltalsord som används i det engelska språket.

- Jag kan förklara något på engelska även om jag inte kan alla ord och begrepp.

- Jag känner till några grammatiska strukturer i det engelska språket. Exempel: I am, you are…

 

Kopplingar till läroplan

 • En  4-6
  Lyssna och läsa - reception Olika former av samtal, dialoger och intervjuer.
 • En  4-6
  Lyssna och läsa - reception Språkliga företeelser som uttal, intonation, grammatiska strukturer och stavning samt fasta språkliga uttryck i det språk som eleverna möter.
 • En  4-6
  Lyssna och läsa - reception Hur ord och fasta språkliga uttryck, till exempel artighetsfraser och tilltalsord, används i texter och talat språk i olika situationer.
 • En  4-6
  Tala, skriva och samtala - produktion och interaktion Språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd när språket inte räcker till, till exempel omformuleringar.
 • En  4-6
  Tala, skriva och samtala - produktion och interaktion Språkliga företeelser för att förtydliga och berika kommunikationen som uttal och intonation, stavning och interpunktion, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck samt grammatiska strukturer.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: