Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Modersmål

·

Årskurs:

6 - 9

Skriva en berättelse

Modersmålsundervisningen, Lunds för- och grundskolor · Senast uppdaterad: 15 september 2016

Mål -Elever ska kunna samla material för en berättelse. -Elever ska kunna hitta och beskriva en handling med sina egna ord. -Elever ska kunna skriva en början och ett slut med en röd tråd.

Avsnitt 2

SÅ HÄR KOMMER VI ATT JOBBA:

 

  1. Läsa igenom material

Elever ska läsa olika texter från läroböcker, barnböcker och skönlitteratur. 

  1. Göra en tankekarta

Elever ska tänka igenom ämnet och sedan skriva ned uppslag och idéer i korta punkter. När eleverna fått en handfull punkter ska de försöka ordna dem till en helhet som hänger ihop.

    3. Tänka ut hur man kan börja och sluta

Elever ska ta sina punkter. De ska utformas så att varje punkt kan passa som ett stycke i den färdiga berättelsen. Punkterna ska till slut fogas samman så att den röda tråden blir tydlig. De ska försöka använda de kanjitecken som de lärt sig.

 


Läroplanskopplingar

Lässtrategier för att förstå och tolka skönlitterära texter. Att utläsa texters budskap, både det uttalade och sådant som står mellan raderna.

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar.

Modersmålets grundläggande struktur i jämförelse med svenskan. Ordbildning och meningsbyggnad på modersmålet i jämförelse med svenskan.

Ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse.

Matriser i planeringen
Skriva en berättelse i japanska åk6-9
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback